T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / KARATAY - Karatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

     Okulumuz 2000/2001 eğitim öğretim yılında, Konya İlinde ticaret eğitimine olan ihtiyacın karşılanması, ticaret ve turizm öğretimine olan yoğun talebin giderilmesi için ticaret hayatında önemli yer tutan muhasebe, ekonomi, hukuk ve bilgisayar bilen, ticari bilgilerle donanmış, insan gücüne ihtiyaç duyulması üzerine Karatay İlçesinde bulunan Meram Dr. Ali Rıza Bahadır İmam Hatip Lisesi´nin bulunduğu binanın 2. ve 3. katlarında Milli Eğitim Bakanlığı Ticaret ve Turizm  Öğretimi Genel Müdürlüğü´nün 10.08.2000 tarih ve 156/2671 sayılı onayları ile Karatay Dr. Ali Rıza Bahadır Ticaret Meslek Lisesi olarak hizmete açılmıştır.

      Amacı öğrencilerini ilgi, beceri ve yetenekleri ölçüsünde hem mesleğe hem de yüksek öğretime ya da iş alanlarına hazırlamak olan okulumuzda, öğrencilere orta öğretim düzeyinde genel kültür verilmekte, öğrencilere kişi ve toplum sorunlarını tanıtılmakta, çözüm arama, yurdumuzun ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmada katkıda bulunabilecek bireyler yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Öğrencilerimiz 3308 sayılı "Mesleki ve Teknik Eğitim" kanunu esaslarına göre beceri eğitimlerini çeşitli özel iş yerlerinde ve resmi kurum ve kuruluşlarda yapmaktadırlar. Böylece mesleki eğitim, işletmelerde gerçek iş hayatının içinde yapılmakta olup daha öğrencilik yıllarında öğrenciler hayata hazırlanmaktadır. İşletmelerde meslek eğitimi süresince öğrenciler, yaşlarına uygun asgari ücretin % 30´undan az olmamak üzere ücret almakta, işletmelerin sağladığı sosyal imkânlardan faydalanmakta, hastalık, iş kazası ve meslek hastalıklarına karşı sigorta yaptırılmaktadır.

      Okul binamız 2008/2009 eğitim öğretim yılında Akabe Mahallesi Alaaddin Kap Caddesinde bulunan TES-İŞ Sendikası tarafından Anadolu Öğretmen Lisesi olarak yaptırılan binaya taşınmış ve okulumuzun ismi Karatay Ticaret Meslek Lisesi olarak değiştirilmiştir.

      2010/2011 eğitim öğretim yılının 2. döneminden bu yana yine Akabe Mahallesinde bulunan Toki İlköğretim binasına geçici olarak taşınmış ve burada hizmet vermeye devam etmektedir. Bu binada 24 derslik, 6 bilgisayar Laboratuvarı ve 1 kütüphane bulunmaktadır

      Okulumuzda 1 müdür, 4 müdür yardımcısı tarafında idari hizmetler yürütülmektedir. Okulumuzda 42 öğretmen ile eğitim öğretim faaliyetleri devam etmektedir. Ayrıca 1 memur görevine devam etmektedir.

       Okulumuz sürekli kendini geliştirme çabası içerisindedir. Her an teknolojiyi takip etmekte ve sektörün ihtiyaçları doğrultusunda alan ve bölümler açılması için gerekli çalışmaları yapmaktadır. Bu bağlamda Muhasebe ve Finansman alanının yanında 2010/2011 eğitim öğretim yılında okulumuzda "Pazarlama ve Perakende Alanı" ile "Ulaştırma Hizmetleri Alanı" açılmıştır. 2016/1017 Eğitim Öğretim yılında Adalet Alanı açılmıştır. Halen 4 alanda 22 şubede 630 öğrenci ile eğitim öğretime devam etmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.03.2017 - Güncelleme: 04.02.2024 11:19 - Görüntülenme: 1972
  Beğen | 29  kişi beğendi

Etiketler :
okul,tarihçesi,