T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / KARATAY - Karatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

ADAY ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

NİÇİN KARATAY MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ?


Karatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi; Karatay ilçesinin köklü okullarından biridir. Deneyimli, başarılı öğretmen kadrosu ve geniş fiziki imkanları ile tercih edilen bir eğitim kurumudur. Ulaşımı kolay bir konumdadır.

 

OKULUMUZUN PROGRAM TÜRLERİ;


Okulumuzda Anadolu Meslek Programı (AMP), Anadolu Teknik Programı (ATP) ile Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) olarak programlar mevcuttur.

Okulumuzda Adalet Alanı, Muhasebe ve Finansman Alanı, Pazarlama ve Perakende Alanı, Ulaştırma Hizmetleri Alanı olarak Anadolu Teknik Programı, Anadolu Meslek Programı ve Mesleki Eğitim Programlarından oluşmaktadır.

 

OKULUMUZUN İŞ BİRLİĞİ YAPTIĞI VE YÜRÜTTÜĞÜ PROJELER;

 

Karatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak "Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü" kapsamında MEB Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumudur.  Ayrıca okulumuz e-Twinning gibi Ulusal ve Uluslararası Projelere katılmaktadır. 

 

EĞİTİM ÖĞRETİM ŞEKLİMİZ;


Okulumuzun eğitim öğretim şekli normal öğretimdir. Okul giriş çıkış saatleri her eğitim öğretim yılı başında öğretmenler kurulu toplantısında okulun, öğrencilerin ve çevrenin ihtiyaçları da göz önüne alınarak belirlenir.  

 

ÖĞRENCİ TÜRÜMÜZ;


Okulumuz karma eğitim(kız-erkek) veren bir kurumdur. 

 

ŞEHİR DIŞINDAN GELEN ÖĞRENCİLERE YATILI İMKÂNI;


Okulumuzun pansiyonu bulunmamaktadır.

 

OKULUMUZDA BULUNAN ALANLAR VE TANITIMI;

 

 

OKULUMUZUN TANITIM BROŞÜRÜ;


Okulumuz tanıtım broşürü 1

Okulumuz tanıtım broşürü 2

 

ÖĞRENCİLERİMİZİN STAJA GÖNDERİLDİĞİ KURUMLAR;

 

  • Konya Adalet Sarayı
  • Konya Bölge İdari Mahkemesi
  • SGK
  • PTT
  • Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlikler
  • Avukatlık Büroları
  • Pazarlama Ve Perakende Alanındaki Her Türlü Satış Büroları
  • Ulaştırma Ve Lojistik Firmaları

 

ÖĞRENCİLERİMİZİN MEZUNİYET SONRASI İŞ BULMA İMKÂNLARI;


Mezun öğrencilerimiz Adliye ve Noterlerde katip olarak, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlerin yanında muhasebeci olarak, kargo firmaları ve pazarlama şirketlerinde iş bulma imkanları mevcuttur. Ayrıca, isterlerse kariyerlerine alanlarında üniversite eğitimi yaparak iş imkanlarını artırabilirler.

 

ULUSAL /ULUSLARARASI YARIŞMALARDA ELDE EDİLEN BAŞARILAR;

 

Okulumuz, sosyal alanlarda il birinciliği ve değişik dereceler ile sportif alanlarda ise ulusal alanda dereceler alan bir kurumdur.

 

OKULUMUZUN YÜKSEKÖĞRETİME YERLEŞTİRME ORANLARI;

 

Okulumuzun Yükseköğretime Yerleştirme Oranımız %42

 

OKULUMUZUN KAYIT KOŞULLARI;

 

Okulumuzun Anadolu Meslek Programına (AMP) adrese dayalı merkezi yerleştirme ile yerleşilirken, Anadolu Teknik Programına (ATP)  ise sınav puanı ile merkezi yerleştirme yapılmaktadır. Bu programların dışındakiler ise Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) kayıt yaptırabilirler.

 

ULAŞIM İMKÂNLARI;

 

Konya Adliyesine gelen bütün minibüsler ile Samanpazarı'na gelen otobüsler okulumuz civarından geçmektedir. Ayrıca isteğe bağlı olarak servis imkanı da mevcuttur

 

ÖĞRENCİLERİMİZİN STAJ/BECERİ EĞİTİMİ BİLGİLERİ;

 

Okulumuz Anadolu Teknik Programındaki öğrencilerimizin yaz aylarında toplam 40 iş günü işletmelerde uygulama eğitimi zorunluluğu vardır. Anadolu Meslek Programındaki öğrencilerimizin ise 12. sınıfta işletmelerde beceri eğitimi olarak bir yıl boyunca 2 gün okul, 3 gün staj şeklinde eğitimleri vardır.



Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.06.2022 - Güncelleme: 16.06.2022 14:27 - Görüntülenme: 452
  Beğen | 0  kişi beğendi