May

30 Nisan 2024 tarihinde okulumuz Gezi, Tanıtma ve Turizm Kulübünün organize ettiği Kapadokya gezisi düzenlenmiştir.

May

Karatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yazar Emrah ATİŞ’i ağırladık. Yazar-Öğrenci buluşmaları kapsamında Nim isimli öykü kitabı üzerine Emrah ATİŞ ile söyleşi gerçekleştirdik. Ayrıca söyleşiye sürpriz bir isim, yazar Hüseyin HAKAN da katıldı. Öğrenciler iki yazarla keyifli zaman geçirdi. Yazarlık yolunda akıllarına takılan soruları soran öğrencilerimiz, unutulmaz bir gün yaşadı. Söyleşi, müdürümüz Mehmet ŞAHİN’in plaket ve çiçek takdimi ile sonlandı. Program sonrası Vanlı yazarlara Konya’nın tarihi ve turistik yerleri gezdirildi.

Nis

25 Nisan 2024 perşembe günü 12. Sınıf öğrencilerimize mezuniyet töreni yapıldı. 2023-2024 Eğitim öğretim yılı 12. sınıfların mezuniyet töreni İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Sami SAĞDIÇ, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katılımıyla gerçekleşti. Okul bahçesinde gerçekleşen törende okul müdürümüz Mehmet ŞAHİN; günün anlam ve önemini belirten konuşmasında öğrencilere yeni hayatlarında başarı dileklerinde bulunarak veli ve öğretmenlere teşekkür etti.

Tüm mezunlarımıza üniversite ve iş hayatında başarılar dileriz.

Mezuniyet töreninin ardından okulumuz bahçesinde; birlik, beraberlik ve aidiyet duygusunu artırmak amacıyla bahar kermesi düzenledik. Tatlıdan tuzluya, saç böreğinden çöreklere eşsiz lezzetlerin yer aldığı kermese ilgi büyüktü. Öğretmen, öğrenci ve velilerimizin evlerinde hazırladığı yiyeceklerden oluşan stantlar okulumuzda farklı bir heyecan oluşturdu.

Kermesin düzenlenmesinde emeği geçen okul idaremize, öğretmenlerimize, personellerimize, tüm öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Hayırseverlerimizin katkılarıyla Karatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ailesi olarak öğrencilerimizle iftar yaptık.

Rabbim hayır sahiplerinin hayrını kabul etsin.

Nis

Okulumuz Karatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ödüllü yazar Emin GÜRDAMUR’u ağırladık. Yazar-Öğrenci buluşmaları kapsamında Atları Uçuruma Sürmek isimli öykü kitabı üzerine GÜRDAMUR ile söyleşi gerçekleştirdik. Ayrıca söyleşide yazının önemi, yazarlık yolu, hayatın anlamını arama gibi konular üzerinde durulurken gençlere ufuk açıcı bilgiler de verildi.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında Gelibolu Yarımadası alan kılavuzları Turgay GÜLEÇ ve Ali Murat KALEGİL öğrencilerimizle buluştu. Misafirlerimize verdikleri bilgiler ve emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Mrt

Okulumuz öğrencilerinden Münevver SAYDAM il genelinde düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye girerek ödülünü valimiz Sayın Vahdettin ÖZKAN’ın elinden almıştır.

Öğrencimize başarılar diler, emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz öğretmenlerinden Nazan USTA, Aysen NAVRUZ ve Mustafa ÖZDEMİR tarafından, “Şehrimiz İmzamız” projesi kapsamında 12/A, 12/G ve 10/C sınıflarıyla birlikte Taşbina ve Dar-ül Mülk gezisi düzenlendi.

Mrt

Selçuk Üniversitesi Öğretim Görevlisi Psikolog Fatma GÜLLÜOĞLU BİRER’in sunduğu “Duygularımla Nasıl Baş Ederim?” konulu seminerini dinledik.

Etkili seminerinden istifade ettiğimiz Fatma GÜLLÜOĞLU BİRER’e katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Şbt

Sivil savunma, ülke savunmasının vazgeçilmez öğelerinden biri olup, yalnızca savaş zamanında değil barışta, yaşanan doğa kaynaklı afetlerde, halkın can ve mal kaybını en aza indirmek amacıyla yürütülen koruyucu ve kurtarıcı faaliyetlerin bütününü kapsıyor.

Şbt

Anadolu Medya Grup Vakfı tarafından Dünyanın gözü önünde işlenen soykırıma özellikle gençlerin dikkatini çekmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak için gerçekleştirilen “Gazze İçin Bir şiir Yaz” yarışması sona erdi. 15 ve 18 yaş arasında ki genç kalemlerin Gazze hakkındaki düşüncelerini ve hüzünlerini kağıda döktüğü yarışmada 5 şair adayı ödüle layık görüldü.  Genç kalemlerin özel şiirleri ile katılım sağladığı yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.

Okulumuz 12/A sınıfından Melisa KOÇ, “Son Nefes” isimli şiiri ile yarışmada 2. olmuştur. Öğrencimizi tebrik eder, şairlik yolunda üstün başarılar dileriz.

Şbt

Okulumuz 10/A sınıfı öğrencilerinden Münevver SAYDAM Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında düzenlenen Divanu Lugati’t Türk okumaları deneme yarışmasında dereceye girmiştir.

Öğrencimizi tebrik eder, emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Şbt

13.02.2024 tarihinde okul biyoloji öğretmenleri Havva DENİZ ÇELİK ve Yavuz ÇİMEN tarafından 9. Sınıf öğrencilerine ‘’Kişisel Bakım ve Hijyen Eğitimi’’ konularında 1 saat süren eğitim verilmiştir.

Eğitim sürecinde öğrencilerin yaş seviyesine uygun olarak öz bakım ve kişisel temizlik hakkında bilgi verilip, eğitim sonunda öğrencilerimize ‘’Sağlıklı Yaşam’’ adlı broşür dağıtılmıştır.

Öğretmenlerimizin değerli katkılarından dolayı teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz.

Şbt

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sayın Mustafa YILMAZ ve beraberinde Meslek Lisesi Okul Müdürleri, Okul Müdürümüz Mehmet ŞAHİN’e “hayırlı olsun” ziyaretinde bulundular.

Ziyaretleri sırasında eğitim ve öğretim faaliyetleri hakkında Okul Müdürümüz Mehmet ŞAHİN'den bilgi alan Sayın Mustafa YILMAZ, eğitim öğretim faaliyetleri ile yapılan çalışmaları yerinde görerek, öğretmen, öğrenci ve okul idarecilerimizden ihtiyaç, istek, eğitim-öğretimle ilgili talep ve önerileri dinledi ve sorulara cevap verdi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sayın Mustafa YILMAZ ve beraberindeki Konya Mesleki Eğitim Müdürlerine nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Ock

Okul İdaremiz ve Rehberlik Servisimizle Karatay Sevgi Evleri Müdürlüğünü ziyaret ederek öğrencilerimiz hakkında istişarelerde bulunduk.

Nazik Misaperverliklerinden dolayı Sevgi Evleri Yönetici ve Personellerine teşekkür ederiz.