Ock

Okul İdaremiz ve Rehberlik Servisimizle Karatay Sevgi Evleri Müdürlüğünü ziyaret ederek öğrencilerimiz hakkında istişarelerde bulunduk.

Nazik Misaperverliklerinden dolayı Sevgi Evleri Yönetici ve Personellerine teşekkür ederiz.

Ock

9. Sınıf kız öğrencilerimiz ile İrfan Medeniyeti Araştırma ve Kültür Merkezi’nde, İlahiyatçı yazar Şule KALA’nın söyleşisine katıldık. Yazarımızdan istifade eden öğrencilerimiz söyleşi sonunda sorularını yazarımıza yönelttiler. Söyleşi müzik dinletisinin ardından kitapların imzalanmasıyla sona erdi.

Ara

ÇEDES (Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum) projesi kapsamında Aralık ayı “Merhamet” teması kapsamında öğrencilerimizle birlikte kuşlar için ağaçlarımıza yemlik yaptık.

Ayrıca ÇEDES projesi kapsamında okulumuz manevi danışmanı Ömer Faruk BECERİK hocamızı öğrencilerimizle buluşturduk.

Ara

Karatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Sema Bayar’ı ağırladık. Yazar-Öğrenci buluşmaları kapsamında Vakitsiz Ölüler Yurdu öykü kitabının yazarıyla söyleşi gerçekleştirdik. Ayrıca söyleşide yazma teknikleri üzerinde durulurken gençlerin okuması gereken kitaplardan ve isimlerden bahsedildi.

Ara

Okulumuz Coğrafya, Kimya, Biyoloji, Okul Rehber Öğretmenlerimiz gezi kulübü işbirliğinde 28-29-30 Kasım 2023 tarihlerinde 9 ve 10. Sınıflara yönelik bilim merkezine gezi yapılmıştır.

Ara

ÇEDES (Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum) projesi kapsamında okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğretmeni Elife ALTINOK eşliğinde öğrencilerimiz İRFA Medeniyeti ve Panorama Müzesine götürüldü. Değerli rehberler eşliğinde öğrencilerimize geleneksel İslam sanatları ve Mevlana’nın hayatı hakkında bilgi verildi.

Kas

Yazar-Öğrenci buluşmaları kapsamında “Herkese Biraz Bahar Gerek” öykü kitabının yazarı Ahmet Melih KARAUĞUZ ile söyleşi gerçekleştirdik. Kitabı okuyan öğrencilerin yazara ilgisi büyüktü. Söyleşide ayrıca yapay zeka, teknolojik ilerlemelerin gençlere yansıması ve distopya konuları üzerinde duruldu. Söyleşi, imza töreninin ardından okul müdürümüz Mehmet ŞAHİN’in plaket takdimiyle sonlandı.

Kas

ÇEDES (Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum) projesi kapsamında okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinden Mihrican GÜNDÜZ’ün davet ettiği tarihçi yazar Cengiz ACAR, “İslam'da Kudüs’ün Önemi” konulu konferansı ile öğrencilerimizi aydınlattı. Programa öğrenci ve öğretmenler yoğun ilgi gösterdi. Konferans, imza töreninin ardından okul müdürümüz Mehmet Şahin’in plaket takdimiyle sonlandı.

Kas

10 Kasım Atatürk’ü anma programı okulumuz gezi ve inceleme kulübü tarafından yapılmıştır.

Ekm

Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Fatma Nur PINAR UYSAL'ın okulumuza davet ettiği yazar Ali GÜNEY, kitabı “Grafen Bulut” üzerine söyleşi yapıldı. Programa öğrenciler ve öğretmenler yoğun ilgi gösterdi. Öğrencilerimiz bir yazarla tanışma ve kitaplarını imzalatmanın keyfini yaşadılar.

Haz

e-Twinning projelerinde okulumuz "Ulusal Kalite Etiketi" ödülü aldı. Kuruculuğunu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz İlknur DOĞRU'nun yaptığı 2021 yılına ait e-Twinning projeleriyle okulumuz "Ulusal Kalite Etiketi" ile ödüllendirilmiştir.

Mrt

Ülkemizdeki tüm okullarda eş zamanlı olarak 04 Mart 2022 tarihi saat 11.30'da gerçekleştirilen "Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı", okulumuzda da büyük bir hassasiyetle uygulandı.

Öğrencilerimizin olası bir deprem anında güvenli bir şekilde kapalı alanları terk etmelerine yönelik bir eğitim vermeyi amaçlanan tatbikata katılan tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Eyl

Milli Eğitim Bakanlığımız ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında, 27 Temmuz 2020 tarihinde imzalanan "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü" kapsamında, hijyen şartlarının geliştirilmesi, enfeksiyon önleme ve kontrol süreçlerinin tutarlı, geçerli, güvenilir, tarafsız bir anlayışla sürdürülmesi amacıyla "Okulum Temiz" belgelendirme programı yürürlüğe alınmıştır.

Eyl

Uzaktan eğitim sürecinde internet erişimi ya da bilgisayar imkânı olmayan öğrencilerimizin canlı derslere katılabilmelerini sağlayabilmek amacıyla okulumuz bünyesinde "EBA Destek Noktası" oluşturduk.

Eyl

Toplumun sağlığını korumak ve geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek için uygulanan proje gereği Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ekiplerince okullar denetlenerek Temizlik ve Hijyen kurallarına uygun bulunan en iyi okullara "Beyaz Bayrak" ödülü verilmektedir.

Okulların, temizlik ve hijyen açısından belirli kriterler esas alınarak Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının birlikte yürüttüğü proje kapsamında okullarda yapılan denetimler sonucunda yüzlerce okul arasında temizlik ve hijyen kurallarına uygun bulunan okulumuz, beyaz bayrak almaya hak kazanmıştır.

Mevlana Kültür Merkezinde 17.08.2019 tarihinde Konya valimiz ve İl Milli eğitim müdürümüzün katılımları ile gerçekleştirilen Beyaz Bayrak sertifika töreninde okulumuz Beyaz Bayrak ve sertifikası ile ödüllendirilmiştir.

Okulumuza bu ödülü kazandırmada emeği geçen tüm öğretmen, öğrenci ve yardımcı personellerimize teşekkür ederiz.